Sinksen 2023: ‘Radio Rooksignaal’

Drie dagen zwoegen en zweten, maar dat was het waard. Van zaterdag 27 mei tot en met maandag 29 mei toverden we Quindo even om tot ‘Radio Rooksignaal’. Dat pastte volledig in het thema van Sinksen 2023 in Kortrijk: ‘The Far West’. Met die editie eerde de stad de Kortrijkse Lucky Luke-tekenaar Morris. Hij zou dat jaar honderd jaar geworden zijn.

Als mediamaker bij Quindo, wou ik dat feestje niet missen. Drie dagen lang maakte ik radio, maar geen enkele dag was hetzelfde. Op zaterdag 27 mei ging ik samen met mediamaker Floor Vergote op stap in Kortrijk. Met meer dan 20 000 stappen op de teller, liepen we van links naar rechts om live verslag uit te brengen zoals bij ‘Fun K Town’.

Zondag 28 mei mocht ik nog eens aan de knoppen staan van de mobiele studio. Ik presenteerde niet alleen, maar ik had Orphée Vanhove, een medestudente Journalistiek, naast mijn zijde. Daarnaast, kwam er ook schoon volk langs aan onze studio: Kelly Above Average.

Tot slot, eindigde het weekend voor mij als hoofdredacteur. Met een klein en fijn team hebben we er een mooie uitzending van gemaakt. Zo ging ik zelf ook nog op pad om eens te babbelen met Günther Neefs en de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Jan.

Foto’s: Els Bollaert

Wil je nog meer herbeleven?
Hier vind je een uitgebreider overzicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *