Over mij

Wie ben ik?

Soms fotograaf, soms journalist, maar altijd mezelf

Misschien ben je op zoek naar een fotograaf? Of een journalist? Dan ben je aan het juiste adres. Aangenaam, ik ben Amy Van Parys.

Ik haat het om mezelf te moeten voorstellen, dus doen drie belangrijke mensen uit mijn carrière dat voor mij:

Waar is het begonnen?

Alles begon op de middelbare school waar ik mijn eerste foto’s nam met een kleine, roze Coolpix-cameraatje dat mijn vader had gewonnen op de kermis. Wie had toen gedacht dat het dé start was van een passie die alleen maar is gegroeid. Dat ik die passie kan combineren met mijn liefde voor muziek, maakt het plaatje compleet. Naar elk concert dat ik ga, breng ik mijn geüpgradede Coolpix mee om wat heerlijke plaatjes te schieten. Dat bracht mijn werk al tot bij Jérémie Vrielynck, The Starlings en Pommelien Thijs.

© Jopix 

Daarnaast zit ik niet altijd verstopt achter mijn lens, maar vind je me ook snel terug achter een microfoon. Zelf radio maken doet het bloed in mijn aderen sneller stromen. Misschien is het door de gezonde stress, maar het is zeker ook van de goesting. Ondertussen heb ik al veel uren versleten achter de microfoon van de Kortrijkse jongerenradio Quindo.

Leer me kennen aan de hand van muziek!